Projekt Nadácie otvorenej spoločnosti

Správy

Marcel Samuhel: prvý slovenský novinár, ktorý záhadne zmizol


Marcel Samuhel sa narodil 27. augusta 1963 v Bratislave. Zmizol vo veku 29 rokov 28. apríla 1993 počas vysokohorskej túry vo Vysokých Tatrách.

Štúdium žurnalistiky absolvoval v 80. rokoch v čase vrcholiacej normalizácie. Prvé zamestnanie si našiel v roku 1986 v denníku Práca a v jej redakcii zotrval až do roku 1993. Prácu novinára vnímal ako poslanie. „Je to ťažká práca, no krásna, ak sa človek riadi vlastným svedomím,“ napísal o nej.

čítaj viac

Novinárska cena 2023 uzavrela prihlasovanie do 20. ročníka súťaže


​Prihlasovanie príspevkov do jubilejného ročníka súťaže Novinárska cena je uzavreté. Novinári, novinárky, redakcie, občania a občianky poslali do 11 žánrových kategórií písanej aj audiovizuálnej žurnalistiky 380 prihlášok od 202 autorov a autoriek z viac ako 50 redakcií a portálov. V súťaži majú rovnocenné zastúpenie televízne a rozhlasové redakcie, printové aj elektronické médiá s regionálnym aj celoslovenským pokrytím.

čítaj viac

Ota Plávková – nezlomená


Ota Plávková sa narodila v roku 1926. Detstvo prežila v Banskej Bystrici v období demokratickej medzivojnovej Československej republiky, mladosť v ľudáckom režime vojnovej Slovenskej republiky a dospelosť v totalitnom komunistickom režime. Vytúženú slobodu a zažila až v dôchodkovom veku. Zomrela v roku 2002 v Bratislave.

čítaj viac
-->
Váš internetový prehliadač je zastaralý

Pre správne zobrazenie stránky si prosím aktualizujte svoj interentový prehliadač. Aktualizovať prehliadač

×